You are here

Innerdörrar


Innerdörrar

Eftersom vi endast tillverkar innerdörrar mot beställning har ni stora möjligheter att få en personlig dörr. Ni kan välja olika spegelindelningar, hel- eller halvfransk dörrmodell, valfria glasöppningar, olika glas såsom antikglas, kulturglas, råglas, etsat glas m.m.

Vi tillverkar innerdörrar enligt gammal standard för att efterlikna de gamla innerdörrarna så mycket som möjligt.

Valfri färgsättnings som penselmålas av våra duktiga målare, ni bestämmer naturligtvis vilken färgnyans dörren skall ha, ni har hela NCS skalan att välja ifrån. Dörrarna går naturligtvis att få både som enkelinnerdörr eller parinnerdörr.

Handgjorda och måttbeställda innerdörrar

Vi tillverkar varje dörr inviduellt och efter kundens önskemål, det innebär att vi håller en hög precision i sammansättningen av dörrarna det medför att skarvarna mellan ramträna är helt släta och man slipper en markerad sprickanvisning utan får en jämn och fin skarv på gammalt sätt.

Parinnerdörrar bör vara mellan 120 och 160 cm breda och det är viktigt att proportionerna nellan höjd och bredd är rätt för att dörren skall vara vacker.

Ni behöver inte hålla er till modulmått. Specialmått till våra innerdörrar kostar inget extra. 

Halvfranska innerdörrar

Halvfranskt kallas dörrmodellerna när dörrens profil är fräst i ramträt, dörrspegeln är på gammalt sätt ”lös” vilket gör att man får ett stort och vackert djup, man kan förstärka dörrspegelns djup genom att låta oss måla dörrspegelns fris med en något mörkare nyans än resten av dörren. Pardörren på bilden är halvfransk medan enkeldörren nedan är en helfransk modell


Helfranska innerdörrar

Har en ram av lister runt varje spegel som sågas in av duktiga hantverkare. Dörren får ett härligt utseende med stora djup i speglarna som kan förstärkas ytterliggare genom att låta spegelns fris få en något mörkare nyans.

Bilden på enkeldörren till höger är helfransk variant som naturligtvis även går att få som en halvfransk modell.

 Film som visar skillnaden mellan helfranska dörrar och halvfranska dörrar.

Dörrar med Valfri färgsättning:

Eftersom vi utför ett gediget hantverk så målas även våra dörrar för hand och med pensel. Det innebär att ni har möjlighet att välja färgnyans helt fritt enligt NCS skalan. Ni kan välja olika färgsättning på in och utsidan av dörren, ni kan välja en annan nyans eller färg i spegelns profil eller dess fris.

Tack vare att vi målar för hand får ni en stor valfrihet i färgsättningen och kan välja kulörer så att den är anpassad efter resten av huset.

Penselmålning ger även liv åt färgen och man slipper ett ”plastigt” utseende, eventuella skador som kan uppstå är lätta att åtgärda. Färgen som vi använder är en oljealkydfärg från Nordsjö, har ni önskemål om annat fabrikat så ordnar vi naturligtvis även det. 

Det går även bra att få sin dörr målad med linoljefärg och för de som önskar att måla själv så går det utmärkt att få dörrarna endast grundmålade. 

 Film som visar hur vi handmålar våra allmogedörrar.

Gångjärn innerdörrar

På våra innerdörrar sitter det som standard gammeldags tappbärande gångjärn, det finns även allmogegångjärn eller kulturgångjärn att välja mellan.

Lås innerdörrar

Vi använder oss av gammeldags FAS lås, önskas andra alternativ så ordnar vi naturligtvis äve detta, varför inte ett gammaldags kammarlås?

Innerdörrar med glasöppningar

Ni kan självfallet välja mellan en täckt dörr eller om man så önskar en dörr med glasöppning, det finns många olika glasöppningar med vackra spröjsningar och dessutom många typer av glas och glaskvalitéer att välja mellan. 

Vackra dörrar

Då vi bygger våra dörrar på gammalt sätt får vi ett stort djup i profiler och speglar En annan stor fördel är att dörren är lika vacker både på in och utsidan. Är det en spegel på utsidan så är det även en spegel på insidan. För dem som så önskar går det att smycka dörren med t.ex. en romb. Eftersom ni i stort sett själv bestämmer över dörrens utformning och färgsättning innebär att ni får er personliga dörr precis som ni önskar.

Här finner du dörrmodeller och pris på enkelinnerdörrar.
Här finner du pris på dörrlås o gångjärn till enkelinnerdörrar.
Här finner du dörrmodeller och pris på parinnerdörrar.
Här finner du pris på dörrlås o gångjärn till parinnerdörrar.
 

 

 

IPD 22 spröjs 4:1 halvfransk innerdörr med glas som har hela 10 glasrutor per dörrblad

 

 

Innerdörr IED35 helfransk med kammarlås

Innerdörr ED32 halvfransk dörr som har en fin kurbitsmålning utförd av en konstnär

 

Närbild på glasöppning i innerdörr med romber, rött antikglas i romberna.