You are here

Paneldörrar


Paneldörrar, kort historik

Den enkla bräddörren som var sammanfogade med tvärslåar på baksidan och med släta brädor på framsidan är en ålderdomlig och enkel dörr. Dörren hade ofta smidda gångjärn, gångjärnen var långa och gick långt in på dörren (bandgångjärn). Kärt barn har många namn, förutom paneldörr så kallades dörrtypen även för plankdörr eller bräddörr.

På 1600-och 1700 talen var det vanligt med paneldörrar som hade profilerad panel i enkla mönster. Fiskbenspanel var ett av de vanligaste mönstren. På 1800 talet blev det vanligt att dörrarna fick en enkel liggande panel. På slutet av 1800-talet började även dörrar för uthus att få pärlspontpanel.
 

Våra Paneldörrar

Paneldörren har gått ifrån att vara en enkel bräddörr till en vackert och bra ytterdörr . Våra paneldörrar har en kraftig och stark konstruktion med en total tjocklek på minst 73 mm, vilket innebär att dörren är vridstyv och har en bra isolering. Dörren är tung och får därmed en härlig känlsa när man öppnar och stänger den.

Paneler

Paneldörrarna går att få med två olika paneler, standarpanel är en panel som är 110 mm bred och i stort sett kvistfri vi har även en panel som är 150 mm bred samt en panel som är 160 mm bred och den har en mycket speciell profil runt om panelen, även de här varianterna är i stort sett kvistfri. 

Glasöppningar i paneldörrar

Det går att få många varianter av glasöppningar även i våra paneldörrar, du har samma möjligheter som på spegeldörrarna, har du något önskemål så ger vi dig gärna en komplett offert. 

Paneldörrar modeller

 
Vi har tre olika varianter på paneldörrar som standard, stående panel, liggande panel eller fiskbenspanel. Alla varianter går att få som enkelpaneldörr eller som parpaneldörr.

Här finner du dörrmodeller och priser på paneldörrar.
Här ser du bilder på våra paneldörrar.
 Film om våra paneldörrar.

 

 

Paneldörr profilerad panel

Paneldörr med överljus o profilerad
liggande panel

 

Detaljbild av paneldörr med en profilerad fiskbenspanel samt Allmogegångjärn

Vår standarpanel som finns i två bredder 110 mm eller 150 mm

Dörr med fiskbenspanel och vår standardpanel i 110 mm