You are here

Fönsterdörrar, Altandörrar Priser


Vilka faktorer påverkar priset på Fönsterdörrar

 
Fönstermodeller och fönsterpriser
Vill ni gå direkt till våra fönsterpriser och se på fönsteruppsättningar samt möjlighet att beräkna vad fönstren och altandörrarna kostar, klicka på Allmogefönster priser.
 

Modulmått på Fönsterdörrar

Storlekar på fönsterdörrar är baserad på s.k. modulmått vilket är lika med hela dm minus 15 mm. Det innebär att en fönsterdörr som har ett modulmått på 12x21 har måtten 1185 mm x 2085 mm.
 
På fönsterdörrar är det ur prissynpunkt viktigt att man kan hålla sig till modulmått, om man går ifrån modulmåttet på höjden så innebär det att spanjoletten måste specialbeställas vilket innebär ett pristillägg. Det är även ett mindre pristillägg om man avviker från modulmåtten på bredden. Det går dock bra att få fönsterdörrar i vilka storlekar som helst.
 

Dörrspeglar på fönsterdörrar

Våra fönsterdörrar har som standard en spårad skiva som dörrfyllning. Mot pristillägg så går det att få vackra dörrspeglar med en vacker fris istället.
 

Helglasade fönsterdörrar

Vi har inte ritat ut några fönsterdörrar som är helglasade men det går utmärkt att få alla fönstermodellerna med glas ända ner till bottenstycket, glaset börjar då 165 mm mätt från tröskelns underkant. Detta gäller oavsett om det är frågan om en dubbel fönsterdörr eller en enkel fönsterdörr. Det är ett mindre pristillägg på fullglasade altandörrar.
 

Fönsterdörrar fönstertyp

Alla våra fönsterdörrar går att få med en äkta kittad spröjs, antingen med 1+1-glas eller med 2+1-glas. Många fönstermodeller går även att få med 3-glas och ett utanpåliggande spröjs, mer avancerade spröjsningar går endast att få med 1+1-glas eller 2+1-glas.
 
 

Parfönsterdörrar

Utåtgående Parfönsterdörrar har som standard vänster dörrblad som gångdörr, mot ett pristillägg går det att få höger dörrblad som gångdörr. Mot pristillägg kan man även förse parfönsterdörrar med en dubbelspanjolett, det innebär att man har två handtag som man öppnar dörrarna med och slipper på så sätt att öppna den passiva dörren med kantreglar uppe och nere.
 
Inåtgående Parfönsterdörrar har höger dörrblad som gångdörr, även här kan man få den adra dörrbladet som gångdörr.
 
Priset på alla fönsterdörrar påverkas även av samma saker som våra fönster, se nedan.
 

Pris för spröjs:

Spröjs kan både vara billigt och dyrt. Det som kostar är antalet spröjsar och hur många sammanfogningar som görs mellan spröjsen. På altandörrar med kittad spröjs är spröjsbredden 26 mm, på utanpåliggande spröjs till 3-glas är spröjsbredden 30 mm.
 

Spröjs med kryss och romber:

Spröjs med romber och kryss är betydligt dyrare än spröjs med raka sammanfogningar, enstaka kryss och romber är dyrare än om vi får tillverka flera i samma storlek.
 

Spröjs även i inre bågen:

Det är endast på 1+1-glas som det går att får spröjs även i den inre bågen. Att få spröjs även i den inre bågen påverkar naturligtvis priset, i våra offerter så specificerar vi alltid vad pristillägget blir om ni önskar spröjs även i den inre bågen.
 

Glastyper:

Våra fönsterdörrar kan precis som våra fönster fås med många olika varianter på glas, floatglas, kulturglas, antikglas, restoverglas, energiglas m.m. Våra priser baseras på floatglas, när ni får en offert ifrån oss så ser ni alltid vad priset blir med floatglas och vad tillägget blir för ev. annan glasvariant. 
Mer information om våra glastyper.
  

Våra fönsterdörrar går att få som Allmogeprofil eller med Kulturprofil. Fönsterdörrar med 3-glas går endast att få med Allmogeprofil.

Här finner du priser på glasvarianter till fönster.
Här ser ni kort och bilder på våra allmogefönster

Under rubriken Fönsterpriser ser ni 33 förslag på fönsteruppsättningar samt möjlighet att beräkna vad fönstren och altandörrarna kostar.