You are here

Dörrfoder och salningar


Det är inte bara fönster och dörrar som behövs när man bygger nytt eller renoverar utan även smygar(salningar), fönsterbänkar, fönsterfoder, dörrfoder och golvsocklar. Vi erbjuder er en helhetslösning när ni köper dörrar och fönster av oss.
 

Salningar för dörr och fönster

När man sätter i fönster och dörrar så blir det alltid ett utrymme kvar mellan karm och vägg som man på något sätt skall dölja och samtidigt få en vacker anslutning mellan vägg och karm. Om allt skall göras på plats fodrar det en hel del finsnickerier och väldigt mycket tid för att få till det på ett vackert sätt.

Det bästa sättet är att tänka till redan när man beställer fönster och dörrar genom att i karmen fräsa ett salningsspår. Till det beställer man salningar i bredd som passar mellan karm och väggavslut. Salningen passar in i salningsspåret som där ger en väldigt fin skarv, den andra sidan på salningen måttas nu in gentemot väggen och eftersom väggar sällan är helt raka kan man med den här konstruktionen enkelt justera om väggen inte är helt i lod gentemot dörr eller fönster. Det kostar lite mer i beställningsögonblicket men spar väldigt mycket tid och pengar på byggarbetsplatsen.

Vid beställning av salningar och fönterbänkar är det viktigt att ange hur djup väggen är eller de mått (A och B) som ritning 1 visar. Även bredden på det invändiga fodret är viktigt eftersom fönsterbänken vanligtvis sticker ut en liten bit utanför fodret, se ritning 2.

Här finner du priser på salningar.

 Här kan ni se en film som visar hur man monterar salningar och fönsterbrädor

Dörrfoder

Vi har nu fyra modeller på vackra dörrfoder för pardörrar och enkeldörrar. Här finner du priser på dörrfoder till våra ytterdörrar.

Priser på dörrfoder till enkeldörrar.
Priserpå dörrfoder till pardörrar.

 Film som visar våra fyra dörrfoder

Fönsterfoder och golvsocklar

Vi har några modeller av foder och socklar som vi gör av nästan kvistfritt och snickartorrt virke av högsta kvalitet, vilket innebär att montering kan ske omgående utan vidare torkning.

Lite längre ned på sidan och till höger ser man en vacker kombination av Fönsterfoder Allmoge och Golvsockel Allmoge ihop med en gammaldags Skurkloss.

Här finner du priser på fönsterfoder och golvsocklar.

Kontakta oss gärna om ni har frågor!
 

 PD32 halvfransk med dekormålad profil och dörrfoder nr 1

Dörrfoder nr 1

Dörrfoder nr 2

Dörrfoder nr 3

Nyhet dörrfoder nr 4 Exklusive

I ordning uppifrån och ner så har vi 

Golvsockel Allmoge bredd 142 mm

Golvsockel Kultur  bredd 115 mm

Fönsterfoder Allmoge bredd 110 mm

Fönsterfoder Kultur bredd 95 mm 

 

Vacker kombination med skurkloss, golvsockel Allmoge och dörrfoder Allmoge